4 Marin US Kencing Diatas Mayat 3 Pejuang Taliban

on 12 Januari 2012

Kurang ajar, bodoh, tak bertamadun.. biadap!!! Itulah gelaran yang patut diberikan kepada tentera marin US ini. Selain mendapat kecaman dari orang2 Islam ianya turut datang dari veteran perang US yang tidak bersetuju dengan kelakuan tersebut.4 Marin US Kencing Diatas Mayat 3 Pejuang Taliban
4 Marin US Kencing Diatas Mayat 3 Pejuang Taliban
Persatuan Pembela Hak Muslim di US juga dikatakan telah menghantar surat kecaman itu kepada Menteri Pertahanan Leon Panetta. Mereka menuntut tanggunganjawab dari Pemerintah U.S "Kesemua pihak yang bertanggung jawab harus ditahan dalam insiden ini. Mereka ini perlu diadili, sesuai dengan kod etika ketenteraan," isi surat Dewan Hubungan Islam dan Amerika dalam pernyataan mereka seperti yg dinyatakan kepada  Reuters, Khamis (12/1/2012).

Sementara itu reaksi keras juga datang dari beberapa veteran perang AS yang memberikan kenyataan mereka di website Stars and Stripes, yang dikelola oleh Kementerian Pertahanan AS.  "Taliban mampu menjadikan video dan gambar yang tersebar luas ini sebagai alasan untuk mencederakan tawanan AS," jelasnya. Sementara di Pentagon, Kapten John Kirby mengatakan Menteri Pertahanan US merasa terganggu akibat video tersebut.
4 Marin US Kencing Diatas Mayat 3 Pejuang Taliban
Tentera marin US kencing atas mayat Taliban
Gambar Tentera US kencing diatas mayat pejuang Taliban
Ranking: 5
 
© Yastro.net All Rights Reserved