[5] GAMBAR ABBY ABADI BERTUDUNG

on 28 Mac 2012


GAMBAR_ABBY_ABADI_BERTUDUNG
Gambar Abby Abadi bertudung - mediahiburan.karangkraf
Alhamdulillah, sekarang ni dah ramai artis yang mula berubah kearah satu kehidupan yang lebih baik,lebih damai dan lebih tenang. Hari tu cerita Enot dan Dania Amir bertudung, kini bertambah seorang lagi geng2 artis yang mengikut jejak langah positif ni. Aku suka dengan perkembangan terkini para artis, nampak banyak nilai positif dah dan aku juga akan buat entri berkenaan dengan artis sekiranya ianya tidak membawa nilai2 negatif. Kini seorang lagi artis, Abby Abadi telah bertudung sekembalinya dari Mekah. Info yang aku baca dari mediakraf telah melaporkan situasi terkini Abby Abadi...Semoga Allah terus memberikan rahmat dan hidayah kepada mereka2 yang telah berubah dan mahu berubah ini. Insyaallah.
Sekembalinya daripada mengerjakan umrah pada 26 Mac lalu, pelakon popular Abby Abadi mengambil keputusan untuk terus berhijab. Katanya, keputusan untuk bertudung bukan kerana sudah mengerjakan ibadat umrah, tetapi menyedari ia adalah tuntutan sebagai seorang muslimah.

"Alhamdulillah, apa yang saya lakukan ini semuanya kerana Allah SWT. Ikutkan niat untuk bertudung sudah lama, Cuma saya tidak mahu lakukan atas desakan orang lain. Saya mahu perubahan itu biarlah daripada hati saya sendiri. Dan bila berada di sana, saya terbuka hati untuk terus berhijab bila pulang nanti.

"Saya juga bersyukur kerana sepanjang berada di sana segala ibadah saya dipermudahkan oleh-Nya. Saya rasa lebih tenang dan belajar banyak perkara yang mana sebelum ini saya buat sambil lewa sahaja. Saya rasa inilah satu-satunya peluang yang ada untuk saya perbetulkan apa yang kurang dalam diri saya," kongsi Abby yang menganggap pemergiannya ke Kota Mekah sebagai satu kenangan yang cukup indah.
Ranking: 5
 
© Yastro.net All Rights Reserved