Perkahwinan Pelik - Katak Kahwin?

on 16 Jun 2012

Perkahwinan Pelik - Katak Kahwin? Erkkk....pelik betul budaya manusia ni yerr.. Kadang2 sampai tak masuk akal pula jadinya, tapi kalau dah itu budaya dan kepercayaan mereka memang tak boleh buat apa la.

So, kat bawah ni ada beberapa keping gambar perkahwinan pelik, iaitu perkahwinan katak yang mana mengikut budaya satu kaum di Takhatpur,India,  mengikut kepercayaan derang perkahwinan ini mampu memberikan hujan seperti yang mereka inginkan. Jom layan gambar2 dibawah nih...he3x!

Walau bagaimana yakin sekalipun mengenai hubungan mereka, setiap pengantin perempuan akan bimbang bakal suami mereka bersuara parau apabila tiba hari penting itu.

Tetapi di sebuah kampung terpencil di Takhatpur, ia adalah perkara biasa dalam perkahwinan katak yang sangat diraikan. 

Penduduk percaya, perkahwinan luar biasa itu akan membawa hujan dan menyelamatkan mereka daripada bekalan air yang kurang akibat kemarau panjang.

Di beberapa tempat di India, katak dikatakan mempunyai kuasa istimewa kerana mereka dapat merasakan bila akan hujan, membuat bunyi bising apabila awan bakal melimpahkan isinya.

Dalam satu gambar perkahwinan pelik ini, ‘pengantin perempuan’ dan ‘pengantin lelaki’ dipegang dua lelaki dan ikrar mereka diperkuat dengan satu kucupan.

Seluruh penduduk kampung dilihat mengambil bahagian dalam acara istimewa ini sementara beberapa kanak-kanak terpegun melihatnya. 

Perkahwinan Pelik - Katak Kahwin?

Perkahwinan Pelik - Katak Kahwin?

Perkahwinan Pelik - Katak Kahwin?


Perkahwinan Pelik - Katak Kahwin?

Perkahwinan Pelik - Katak Kahwin?

Perkahwinan Pelik - Katak Kahwin?- Agak2 kalau goreng pon sodap kot....ke3x!!!!


-yastro-
Ranking: 5
 
© Yastro.net All Rights Reserved