Drama Melihat Dunia - Delta Two Bar

on 25 Disember 2011

Drama Melihat Dunia - Delta Two Bar...Sapa yang pernah tengok drama nih? Sebenarnya aku pun tak pernah tengok, tapi bila aku terjumpa dalam youtube tetiba je aku rasa soundtrack dia macam best la pulak. Masa bila cerita ni ditayangkan pun aku tak tau. Gamaknya kureng promosi kot masa tu.


"Soundtrack original 'melihat dunia' ini ciptaan Amir Dayan dan Tengku Mujarad dari telemovie ketenteraan terbitan BPK Markas ATM dan Hannil Sdn Bhd menceritakan tentang Medik Hassan yang memasuki tentera tanpa pengetahuan ibu bapanya kerana kata bapanya iaitu Sarjan Hussin (yang mendapat pingat PGB kerana keberanian menentang komunis dulu) Hassan belum bersedia kerana tiada sifat tanggungjawab dan disiplin serta malas. cerita ini berkisar mengenai perubahan yang berlaku kepada Medik Hassan kerana beberapa insiden semasa beliau berada dalam institusi ketenteraan sehingga beliau terpilih menyertai misi khas PBB. Ada sedih, komedi, patriotisme...."


Kredit to TengkuMujarad4 (youtube)
# Esok terpaksa cuti dari berblog kejap....gi jual tshirt GPH kat Stadium Merdeka sat....:) Pasti esok berpeluh sakan....
Ranking: 5
 
© Yastro.net All Rights Reserved