Aksi Terbaik Kereta POLIS Malaysia - Evo10 vs Satria Gti dan Wira

on 04 Februari 2012

Tahniah kepada PDRM kerana rasa aku buat julung-julung kalinya adegan kejar-mengejar petrol car mereka dalam "Aksi Terbaik Kereta POLIS Malaysia" telah dirakam dan ditayangkan kepada umum di Tv3 pada edisi 999 yang lepas. Kalau sebelum ni, hanya orang yang bernasib baik sahaja dapat melihat aksi-aksi dari PDRM mengejar kereta penjenayah. Kali ni...semua rakyat Malaysia dapat melihat aksi tersebut! Terbaikk!!!

Sebaik mengetahui program 999 ada menayangkan aksi kereta polis PDRM mengejar kereta suspek penjenayah, aku memang dah bersedia awal-awal lagi dirumah. Kalau sebelum ni aku kerap melihat aksi sebegini didalam kereta peronda mat salleh kat tv, malam tu PDRM beb...kereta polis Malaysia sendiri yang buat aksi tu...ha3x!! Taksub giler aku...Tahniah untuk PDRM, tak sia-sia pembelian EVO 10 tu!!!!

Aku ringkaskan senarionya yang aku petik dari youtube. Terima kasih/kredit kepada babunhensem kerana video nya di youtube ini. Saksikan "Aksi Terbaik Kereta POLIS Malaysia - Evo10 vs Satria Gti dan Wira"


Uploaded by babunhensem123 on Feb 2, 2012
0:00~5:07 (Chasing Satria GTi)
Team Eagle (Malaysian police Evo 10) telah mengejar Proton Satria GTi yang disyaki penjenayah apabila suspek cuba melarikan diri daripada sekatan jalan raya. Setelah diperiksa, kenderaan terbabit disyaki hilang kurang daripada 24jam. Suspek dikatakan memandu dengan kelajuan lebih 180km/j. Suspek juga telah melanggar beberapa lampu merah serta cuba mengelirukan pihak polis. Suspek juga tanpa berfikir panjang sanggup merempuh palang di plaza tol hingga menyebabkan cermin hadapan keretanya pecah. Adegan kejar mengejar ini berterusan hampir 1 jam. Akhirnya suspek berjaya ditahan dan dibawa ke IPK Pulau Pinang untuk siasatan lanjut.

5:08~7:33 (Chasing Proton Wira)
Seterusnya, Team Eagle (Malaysian police Evo 10) telah mengejar sebuah kereta Proton Wira Aeroback berdekatan plaza tol Juru, Pulau Pinang. Ketika kejadian, pemandu kenderaan terbabit kelihatan gelisah apabila polis mula memerhati mereka. Akibat panik, suspek terus memecut laju sebelum mula dikejar di lebuh raya Utara-Selatan. Hampir 10km dikejar, akhirnya kenderaan suspek berjaya dipintas berdekatan susur tol Bertam. Setelah diperiksa, pihak polis menemui dadah jenis syabu di dalam kereta. Suspek cuba melawan, namun pihak polis berjaya menundukkan mereka. Pihak polis percaya suspek melarikan diri kerana dadah.

Lokasi : Pulau Pinang# Pas ni Polis boleh beli lak kereta turbo dari Proton lak kot...he3x!!!
Ranking: 5
 
© Yastro.net All Rights Reserved