TELAN IKAN UBAT ASMA

on 09 Jun 2012


TELAN IKAN UBAT ASMA

Telan Ikan Ubat Asma. Mungkin agak pelik bunyinya bagi kita, namun tidak bagi  keluarga Bathini Goud dan penduduk di India yang mengenali keluarganya.

Hanya menggunakan cara perubatan tradisional, ikan sardin hidup yang dilumur ubat herba menjadi satu rahsia bagi keluarga Bathini Goud.


TELAN IKAN UBAT ASMA-1

TELAN IKAN UBAT ASMA-2

Puluhan ribu penghidap asma menyerbu sebuah stadium di sini, selatan India semalam untuk menelan ikan sardin hidup yang dilumur ubat herba bagi mengubati masalah pernafasan mereka.
Laman berita Newser melaporkan, kaedah perubatan ganjil itu yang diasaskan oleh keluarga Bathini Goud, dikritik oleh kalangan doktor perubatan moden.
Namun, kritikan mereka gagal menghalang orang ramai daripada mengunjungi keluarga berkenaan pada setiap tahun selepas ramai pesakit mendakwa sembuh selepas mendapat rawatan tersebut.
Keluarga Goud mendakwa mereka menerima resipi ubat asma tersebut daripada seorang pendita Hindu sekitar 170 tahun dahulu.
Mereka memberikan ubat unik tersebut kepada pesakit secara percuma pada setiap tahun tetapi enggan mendedahkan ramuannya.
Menurut seorang ahli keluarga Goud, pendita tersebut memberi amaran bahawa ubat itu tidak berkesan jika dikomersialkan.
TELAN IKAN UBAT ASMA - Salam mesra dr yastro-
Ranking: 5
 
© Yastro.net All Rights Reserved