Bayaran RM500 BR1M Bermula 15 Januari 2012

on 13 Januari 2012


Bayaran RM500 BR1M Bermula 15 Januari 2012 | Alhamdulillah...akhirnya pada 15 January 2012 ini nampaknya kerajaan dah mula membayar duit Bantuan Rakyat 1 Malaysia berjumlah RM500 pada yang layak. 

Semoga dapat mengurangkan beban mereka yang memerlukannya, terutama kepada mereka yang menanggung kos persekolahan anak2 tempoh hari. Satu lagi, tempoh tamat serahan borang Bantuan Rakyat 1 Malaysia juga telah ditangguhkan sehingga 10 Febuary 2012 ini. Untuk info lebih lanjut anda boleh refer kepada artikel dibawah.


Pembayaran Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) akan dilakukan selama dua bulan bermula 15 Januari ini dalam bentuk baucar tunai, kata Menteri Kewangan Kedua, Datuk Seri Ahmad Husni Hanadzlah.
Ahmad Husni berkata, majlis penyerahan baucar kepada pemohon yang berjaya akan diadakan secara berperingkat-peringkat di seluruh negara.
"Ini bagi memastikan pembayaran dapat dilaksanakan secara tersusun dan lancar agar tiada keciciran kepada pemohon yang layak menerima bantuan," katanya dalam satu kenyataan di sini semalam.
Menurut beliau, semua pemohon BR1M akan dimaklumkan mengenai keputusan permohonan melalui pos.
"Dalam tempoh itu, setiap pemohon yang berjaya akan menerima surat pemakluman masing-masing secara berperingkat-peringkat dengan disertakan tarikh dan tempat majlis penyerahan baucar diadakan," jelas beliau.


Bayaran RM500 BR1M Bermula 15 Januari 2012
~Salam mesra dari yastro~
sumber - Kosmo Online


# Ramai juga kawan2 aku yang mengadu, "Kali ni betul-betul termasuk perangkap LHDN"...hehehe- aku.... no komen.  Mohon bantuan dan jasa baik anda untuk masuk ke link ini "Pengalaman Kena Denda Di Sekolah" . Ini adalah contest SEO entri yang saya sertai sehingga 31/01/2012 ini. Terima kasih. Jasa baik anda saya hargai.
Ranking: 5
 
© Yastro.net All Rights Reserved